Yasin UĞRAŞ
Genel Müdür Yardımcısı

Burdur, Ağlasun`lu olan Yasin UĞRAŞ, Antalya Serik`te doğdu. İlk, orta ve liseyi Antalya`da tamamladı. Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde okuyan Uğraş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Ana Dalı, Yönetim ve Organizasyon Bölümünü bitirdi. Almanca İşletme Enformatiği bölümünde Yüksek Lisans derslerini tamamladı.

Profesyonel iş hayatına Boğaziçi Bilgisayarda başladıktan sonra, Batı Nakliyat ve Sertrans`ta Bilgi İşlem Müdürlüğü yaptı. Ardından kuruluşundan itibaren Gefco Lojistik`te on sene Bilgi İşlem ve Genel Satınalma Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Fransa ve Avusturya`da Türkiye`yi temsilen birçok toplantı, seminer ve görüşmelere katıldı. Son olarak Türkiye, İran ve Irak Bilgi İşlem ve Satınalma Müdürü olarak görevliydi.

İzmit`te 140 bin m2`lik Türkiye`nin en büyük araç lojistik merkezinin kuruluşunda bulundu. Çeşitli otomotiv markalarına fabrikadan bayiye taşımacılık, depolama, araç hazırlama, modifikasyon ve aksesuar montajı hizmetlerinin verilmesini sağlayacak bilişim altyapısını kurdu. Aynı zamanda Tofaş ve Karsan otomobil fabrikalarında da üretim zincirinin son halkası olarak, aracı ana firma adına fabrikadan teslim alma ve nihai varış ülkesine kadar tüm nakliye organizasyonunu gerçekleştirme konusunda tam bir entegre lojistik hizmetinin sağlanması için gerekli fiber optik altyapı ve bilgi sistemlerini kurdu.

Evli ve dört çocuk babası olan Uğraş, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarında çeşitli yönetim kademelerinde çalışarak 2006 yılında Kongo`da ve 2011 yılında Kırgızistan`da görev aldı. İslami ve iktisadi araştırmalarda bulunmak üzere Pakistan, Hindistan ve Suudi Arabistan`a gitti. Yasin Uğraş iyi derecede Fransızca, İngilizce ve Almanca bilmekte olup, Arapça nosyonlara sahiptir.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetinin 27.12.2011 tarih ve 1411/1 sayılı kararı ile 14.02.2012 tarihinden itibaren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.