Prof. Dr. Bünyamin ERUL
Mütevelli Heyeti Üyesi

08. 02. 1965 tarihinde BOLU ili, Gerede ilçesine bağlı Samat Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Gerede'de tamamladıktan sonra, 1982 yılında kazanmış olduğu A. Ü. İlahiyat Fakültesi 'nden 1987 yılında mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında A. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı Temel İslam Bilimleri, Hadis Anabilim Dalı'nda "Sünnet'in Kur'an Dışında Hükümler Getirmesi Meselesi" adlı tezi hazırlayarak Yüksek Lisans yaptı. 1990 yılında başladığı "Sahabenin Sünnet Anlayışı" adlı tezi ile 1996 yılında doktor oldu.

1985-1993 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı 'na bağlı olarak görev yaptı. 1989-1990 Öğretim yılında Mısır Hükümeti 'nin, Milli Eğitim Bakanlığı 'na verdiği ihtisas bursundan yararlanarak Mısır'a gitti ve orada bir yıl alanıyla ilgili çeşitli inceleme ve araştırmalar yaptı. 1993 yılında A. Ü. İlahiyat Fakültesi Hadis Bölümü'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında, dil ve sahası ile ilgili çalışmalar yapmak üzere altı ay süre ile İngiltere'ye gitti. 6. 11. 2000 tarihinde doçent oldu. 2001 ve 2002 yılları yaz tatillerinde inceleme ve araştırma yapmak üzere kendi imkanlarıyla Ürdün'e gitti. 2008 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. 2008 yılında ve ikinci kez 2015 yılında DİB Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi oldu. Sahası ile ilgili yayınlamnış çeşitli kitap, tercüme, tahkik ve çok sayıda tebliğleri bulunmaktadır. Halen A. Ü. İlahiyat Fakültesi'nde çalışmalarını sürdürmektedir. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.