Mazhar BİLGİN
Mütevelli Heyeti II. Başkanı

1948 yılında Adıyaman`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adıyaman`da tamamladı. Bu sırada dayısı A.F. BİLGİN`den İslami eğitim aldı.

1970 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Adıyaman Müftü Yardımcılığı görevini müteakip, askerlik görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra sırası ile vaizlik, Denizli/Güney, Gaziantep/Kilis ve Adana/Osmaniye ilçe müftülüğü yaptı. 1986 yılında Hakkari il müftülüğüne atandı. Hakkari, Hatay ve Mersin il müftülüğü yaptıktan sonra 2008 yılında Bulgaristan Din Hizmetleri Müşavirliğine atandı. 18.07.2011 tarihinde yurt içine döndü ve 01.08.2011 tarihinde emekli oldu.

Mazhar BİLGİN 29.04.2011 tarihinde yapılan TDV Genel Kurulunda Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildi. Halen TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı olarak çalışmaktadır.

Evli ve altı çocuk babası olan Mazhar BİLGİN`in "Dağarcık", "Fikirler Gergefi" ve "Örnek ve Önder İnsan Hz. Muhammed" isimli üç adet yayınlanmış eseri bulunmaktadır.