Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz sosyal ve hayri faaliyetlerle yardımseverlerin Vakfımıza emanet ettiği bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Sosyal ve hayri faaliyetler kapsamında, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları tespit ederek bu kişilere ayni ve nakdi yardımlar yapıyor, Ramazan ayında zekat ve fitreleri muhtaçlara ulaştırıyor, alışveriş yardım kartı ve gıda yardım paketlerinin dağıtımını yapıyor, iftar sofraları kuruyoruz. Kurban Bayramında vekalet yoluyla Kurban kesimi organizasyonu, yıl içerisinde adak kurban kesimleri yapıyor, Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, deprem, sel gibi afetler, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca insana dil, din, renk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin milletimizin yardımlarını iletiyoruz.

Zekat ve Fitreleriniz Kardeşlerimize Ulaşıyor

Her yıl Ramazan ayında, milletimizin vakfımıza emanet ettiği zekat ve fitreleri yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor; Ramazan sevincini farklı coğrafyalarda açtığımız iftar sofralarında milyonlarca Müslüman kardeşimizle birlikte yaşıyoruz.

Kurbanlarımız Kardeşlik İçin

Vakfımız, kurmuş olduğu profesyonel ve teknolojik alt yapısı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip etmekte, vekâletle kurban programının tüm süreçleri bizzat gönüllü ve görevlilerimiz tarafından yürütülmekte, dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek dağıtımı yapılmaktadır.

2016 yılı Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında Vakfımıza emanet edilen 239 bin 414 hisse kurbanın bir bölümü yurt içinde 237 il ve ilçe merkezinde, bir bölümü ise yurt dışında yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika'nın da aralarında bulunduğu 130 ülkenin 530 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerimiz nezaretinde kesimi yapılarak bekletilmeden dağıtılmış, hayırsever vatandaşlarımızın emanetleri  kardeşlerimize teslim edilmiştir.