Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliğimiz, İslam’ın asli hüviyetiyle anlaşılmasını, dünya Müslümanlarının birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını amaçlıyor.

Kuruluş gayemiz doğrultusunda, Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesine yardımcı oluyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında, irşad, hac ve umre, müftülük, Kur’an kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bütçenin yetersiz kaldığı veya bütçeden karşılanamayan alanlarda imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağlıyoruz.

İhtiyaç duyulan yerlerde cami, Kur’an kursu, eğitim ve kültür kurumları inşa ediyor, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bütün müftülüklerin dini hizmetlere yönelik ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Bugüne kadar, cami, mescit, Kur’an kursu, müftülük, eğitim merkezi ve lojman olmak üzere mülkiyeti Vakfımıza ait 11.858 hizmet binasını Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetleri için tahsis ettik.

Ayrıca, yayın hayatına 2012 yılında başlayan Diyanet TV’de yayınlanacak programların hazırlanması, yapımı ve teslimi ile ilgili her türlü alım, satım, kiralama iş ve işlemleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakfımızla koordineli olarak Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmemizce yürütülmektedir.