Abdurrahman ÇETİN
Genel Müdür Yardımcısı

Memleketi olan Hatay'ın Yayladağı ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi'ni Denizli'de tamamladı. İstanbul'da başladığı üniversite hayatına, Avusturya'da devam etti. Viyana Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi Ana dalından mezun oldu, eş zamanlı olarak Viyana Ekonomi Üniversitesi'nde işletme eğitimi aldı. Yüksek lisansını İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında tamamladı.Halen, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler alanında doktora eğitimine devam etmektedir.

Profesyonel iş hayatına Viyana'da özel bir şirkette satış müdürü olarak başladı. 2009-2011 yılları arasında T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Salzburg Ataşeliği'nde vazife aldı. 2012'den bu yana T.C. Plato Meslek Yüksekokulu'nda Genel sekreterlik, Adalet programı Öğretim Görevliliği ,Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Türkiye ve Avrupa'da çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında yönetim ve organizasyon vazifeleri üstlendi. Yükseköğretim, eğitim ve kültür-sanat alanlarında bazı proje ve kurumlarda danışmanlık yaptı. Ayrıca çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde üretim ve yürütme aşamalarında aktif görevler aldı.

Evli ve 1 kız çocuk babası olan Çetin, İngilizce ve Almanca yanında, Arapça ve İtalya dillerinde temel eğitimlere sahiptir.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetinin 30.12.2014 tarih ve 1504/31 sayılı kararı ile 12.01.2015 tarihinden itibaren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.