28.4.2017

Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Yüksek Öğrencim Kız Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen ‘En Güzel’e en güzel şiiri kim yazar’ yarışmasının kazananları düzenlenen programda ödüllendirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans salonunda üniversite öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen final programında kazanan öğrencilere ödüllerini Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun tarafından takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik eden Bilgin, öğrencilerin Peygamber Efendimiz (sav)’i en kalbi duygularla anlatırken aynı zamanda kendi iç güzelliklerini de yansıttıklarını söyledi.

Düzenlen yarışmanın bir yarıştan daha çok Peygamber Efendimiz  (sav)’in gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunduğuna dikkat çeken Tutkun yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik etti.

Tutkun, ‘ Yaratılmışlar içinde övülmeye en layık olan Peygamber efendimize olan sevginizi mısralarınızda anlatmanız bizler hem sevindirdi hem de ümitlendirdi. Hz. Muhammed’in ahlakının, merhametinin, adaletinin yeni nesiller tarafından idrak edilmesi insanlığın daha güzel bir dünyada yaşamasını sağlayacaktır’ dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak açılan yurtlarla yükseköğrenim öğrencilerine aile sıcaklığında bir ortam sağlama gayretinde olduklarını ifade eden TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, ‘Yurtlarımızın yanı sıra öğrenci evleriyle de eğitim hayatınızda yanınızda oluyoruz eğitimleri için onlara gerekli imkanları sağlarken, benzer etkinliklerle de maneviyatlarının gelişimine katkıda bulunuyoruz.’ dedi.

Yarışmada TDV Isparta Yükseköğrenim Öğrenci Yurdundan Mustafa Gürbüz ‘nun’ şiiriyle birincilik ödülünü kazanırken, TDV Ankara Yükseköğrenim Kız Öğrenci yurdundan Gülsüm Parlak, Toktokan Nemotova ve TDV Hacı Mustafa Kafaoğlu Konya Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdundan Hamit aslan ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülüne layık görüldü.