2.9.2017

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Senegal’de 21 bin hisseye ait kurban etlerinin ihtiyaç sahibi 75 bin aileye dağıtıyor.

Kurban Bayramı için Dakar'a gelen 8 kişilik TDV gönüllüsü, 3 bin büyükbaş kurbanın kesim işlemlerine devam ediyor.

TDV Senegal Kurban Programı ekip başı Vugar Akifoğlu, kurban etlerinin Senegal'de ihtiyaç sahibi toplam 75 bin aileye dağıtılacağını ifade etti.

Kurban organizasyonunu Dakar'daki yerel derneklerle ortaklaşa yürütüldüğünü anlatan Akifoğlu, "Bayramı Senegal'de geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Programımız çok yoğun geçse de Müslümanlara vacip olan kurban ibadetini yapmanın huzuru içerisindeyiz. Yaptığımız bu organizasyonlarla dünyadaki bir çok coğrafyada Türk milletinin yardımseverliğinin imzasını atıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TDV gönüllüsü olarak kurban kesimi için ülkeye geldiğini belirten vaiz Turan Ali Durupınar da Kurban Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahiplerine yardım fişlerini dağıttıklarını, böylece kesim sırasında herhangi bir izdihamın yaşanmasının önüne geçtiklerini bildirdi.