19.5.2017

Türkiye Diyanet Vakfı şehirlere nefes aldıracak mekânları oluşturmaya devam ediyor. TDV Yayın Matbaacılık İşletmelerinde basılan kültür hayatına damga vurmuş eserler nezih kitabevlerinde okuyucularla buluşuyor.

Ailelerin kitapla iç içe vakit geçirebileceği, dizayn edilirken çocukların da unutulmadığı kitap kafeler gündelik koşuşturmalarda kaliteli zaman geçirilecek bir durak oluyor.

Türkiye’nin birçok köşesinde faaliyete geçen TDV Kitabevlerinin 30.’cusu da Van’da hizmete girdi. TDV Van Kitabevinin açılışını Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı. Açılışa Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Van Müftüsü Nimetullah Arvas da katıldı.

Vakfın En Büyük Kitabevi Van’da Hizmete Girdi

Başkan Mehmet Görmez açılış da yaptığı konuşmada “Her ilçemizde gençlerimizin gelip okuduğu yanında kahvesini içtiği beraber sohbet ettiği bir mekân olsun diye arzu ediyorduk. Bunların en güzellerinden birini Van’da açmış olmaktan büyük bir sevinç duyuyorum.” dedi.

Başkan Görmez konuşmasında gençlere de seslendi; “Bütün genç kardeşlerime sesleniyorum, buraları yalnız bırakmayın, burada birlikte kitap okuyarak kalplerini birbirlerine açsınlar. Yüce kitabımızın ilk emri iman edin, namaz kılın değil okudur. Allah bizi okumaktan, kitaptan, ilimden, mağfiretten uzak tutmasın.”

Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, Van ziyaretinde geçtiğimiz yıl hizmete giren Türkiye Diyanet Vakfı Şubesini ve iyilik evlerini de ziyaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın en büyük kitabevi olma özelliğini taşıyan şehir merkezinde bulunan üç katlı TDV Van Kitabevi’nde, kafenin ve kitap reyonlarının yanı sıra Vanlıları buluşturan çok amaçlı bir salonu da içeriyor.