12.5.2017

Tayland Şeyhülislamlığı üyelerinden oluşan heyet Türkiye Diyanet Vakfını (TDV) ziyaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi almak amacıyla yapılan ziyarette TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, heyeti Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdi.

Dünyanın 135 ülkesinde farklı alanlarda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bilgin, ümmetin farklı coğrafyalarında kalıcı hizmetlerde bulunduklarını ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Taylandlı ve Patanili Müslümanların köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve Türkiye ile bağlarının çok eski dönemlere dayandığını ifade eden Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bölgede çalışmalarını artırarak kardeşlerinin yanında olduklarını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfının eğitimi önceliğinde tuttuğunu ve yapmış olduğu bütün çalışmaların bu doğrultuda şekillendiğini ifade eden Bilgin, Tayland’da yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti.

Bilgin, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak 42 yıllık bir tecrübeye sahibiz. Başta eğitim olmak üzere bütün alanlardaki tecrübelerimizi kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız.Türkiye Diyanet Vakfı olarak özellikle eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Son yıllarda bütün bu hizmetleri sürdürebilmek için Tayland'dan gelip Türkiye'de İmam Hatip ve İlahiyat Fakültesi seviyesinde eğitim almaya başlayan öğrencilerin varlığı bizi çokça memnun etmiştir. Bu kapsamda Tayland’dan ülkemize gelip eğitim gören öğrencilerimize 1997 yılından bu yana farklı alanlarda destek veriyoruz. Ülkemizde halen eğitim gören birisi lisans 41’i İmam Hatip Lisesi öğrencisi olmak üzere 42 öğrencimize burs ve barınma desteği sağlıyoruz.’ dedi.

Bilgin, Ramazan ayında ve Kurban bayramlarında Taylandlı Müslümanların sevincine ortak olduklarını vurgulayarak bu faaliyetlerin yanında ülkeler arasında kalıcı faaliyetlerin önemine değinerek kalıcı çalışmaların ümmetin birliği ve gelişimi açısından önemli olduğunu kaydetti.