Kırgızistan Müslümanları Dini İdare Başkanı Maksatbek Hacı Toktomushev ve beraberindeki heyet Türkiye Diyanet Vakfı’nı ziyaret etti.

17.7.2017

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar, heyete TDV faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Kırgızistan ile Türkiye’nin dostluğunun köklü bir geçmişe dayandığını ifade eden Kayapınar, Kırgızistan’ın Türkiye ve İslam Alemi için önemli bir ülke olduğunu ifade etti.

Kırgızistan'ın İslam Medeniyetinin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Kayapınar, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Kırgızistan’da yaptığı eğitim, inşaat, hayri ve sosyal hizmetlere değinerek iki ülke Müslümanları arasındaki kardeşlik bağı gereği Türkiye Diyanet Vakfı’nın Kırgızistan’daki çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

TDV’nin Kırgızistan’da yaptığı eğitim faaliyetlerine değinen Kayapınar, “Vakfımız tarafından Kırgızistan Oş’ta kurulan İlahiyat Fakültesi, devam eden eğitim faaliyetleri ile iki milleti tekrar birbirine bağlayan önemli bir müessese, bir ilim, irfan, hikmet merkezi olmuştur" dedi.

Heyetin ziyareti kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen  ve tamamlandığında Kırgızistan ve Orta Asya’nın en büyük camisi olacak Bişkek Camii'nin yapım süreci ile ilgili bilgi alışverişinde de bulunuldu.