10.5.2017

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından dördüncüsü düzenlenen Kocatepe Gençlik Fuarı’nda gençler bu yıl, “akıl, ilim, marifet”  teması etrafında bir araya geldi.6-9 Mayıs tarihleri arasında 4 gün süren programda katılımcı kuruluşlar, Gençlik Fuarı boyunca Kocatepe’de bir arada oldular. Gruplar, fuar süresince hem kendilerini tanıtma ve faaliyetlerini anlatma hem de birbirlerini yakından tanıma imkânı buldular. Dört gün devam eden etkinlik süresince, aynı platform altında birlikte düşünüp beraber hareket ettiler. Birbirlerinden aldıkları ilhamla farklı bakış açıları kazanan gençler ortak noktalarda buluşmayı başardılar.
Söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema ve begesel gösterimleri, sergiler, yarışmalar ve daha pek çok etkinlikle beraber müzik dinletileri de fuar boyunca gençlerin keyifli anlar yaşamasına katkı sağladı. Sosyal etkinliklerle kendini ve dünyayı keşfeden gençler Tiyatro Külliyen ekibinin “Ziyafet Sofrası” tiyatro gösterileri ile de hem güldü hem de düşündüler.

‘Aslolan Samimiyetimizi Kaybetmeden Bu Platformu Büyütmektir’

Her kesimden ziyaretçilerin beğenisini kazanan Gençlik Fuarının kapanış programında selamlama konuşması yapan KAGEM Müdürü Hicret Toprak; Bu yıl fuarımızın dördüncü yılındayız. Bugün, her sene bir önceki yılın üzerine neler koyduğumuzun resmini çekiyoruz. Görüyoruz ki bu geçen dört yıl Kocatepe’de meyvelerini vermiş görünüyor. Attığımız adımlar bugün için belki küçük ama inanıyorum ki samimi ve kendinden emin adımlar olarak ilerliyor. Aslolan samimiyetimizi kaybetmeden bu platformu büyütmektir’’ dedi.
Kocatepe Gençlik Fuarı kapanış konuşmasında katılımcılara hitap eden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin gençlerin geleceğimizin mimarı olduklarını ifade etti.

‘Terazisi yanlış olanın bütün tarttıkları yanlıştır’

Bilgin gençlere hitaben, ”ülkemizin ve geleceğimizin mimarı sizlersiniz. Bu sebeple, Türkiye Diyanet Vakfı olarak sizler için yapılan çalışmaların sonuna kadar arkasındayız. Sizler gerçekten geleceğin Türkiye’si ve İslam dünyası için güzel düşünen, hareket eden, akleden, idrak sahibi, marifet ve ilim sahibi gençlerimizsiniz. Bir Japon atasözünde diyor ki, “Terazisi yanlış olanın bütün tarttıkları yanlıştır. Terazisi doğru olanın ise bütün tarttıkları doğrudur.” Bu sebeple sizler buna benzer çatılar altında olduğunuz sürece inanıyoruz ki Kur’an’ın terazisi ile eğri ve doğruyu ölçeceksiniz.
Gerek dünyanın gerekse İslam Dünyası’nın bugün en büyük ihtiyacı kardeşlik hukukudur ve sevinerek söylüyorum ki dört gün boyunca 36 kuruluşun arasındaki o sevgi ve muhabbeti görmek bizleri mutlu etti.

Akıl sizi ilme, hakikate ve marifete götürür

Akıl, kalpte hak ile batılı birbirinden ayıran nurdur. Akıl, yaptığınız işlerde bir ölçüdür. Aklınızı doğru yönde kullandığınız sürece akıl sizi ilme, hakikate ve marifete götürür. Aksi takdirde yolunuzdan saptırarak yanlış yollara götürür” diye konuştu.
Bilgin sözlerine bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan TDV KAGEM’e teşekkür ederek Kocatepe Gençlik Fuarının sadece Ankara’da kalmaması ve Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilmesi gerektiği temennisinde bulundu.